Malibest Tree House 3H2M

Dewasa RM390 | Kanak2 RM60

Pakej ini pastinya melahirkan seuasana yang berbeza bagi pasangan yang sedang dalam mood berbulan madu kerana penginapannya adalah di Malibest Resort Pantai Cenang,  dengan bilik jenis Tree House yang agak terhad dengan view pantai. Pakej ini termasuk Aktiviti island hopping dan sewa kenderaan untuk tempoh 48jam.

Berkut adalah maklumat & Butiran Pakej Malibest Tree House 3Hari 2Malam.

 • Kemudahan Penginapan di Malibest Resort Pantai Cenang, Langkawi, MY.
 • Kemudahan Bilik | Jenis : Tree House Room untuk 2 orang
 • Sarapan pagi TIDAK disediakan oleh Resort
 • Transfer in/out dari jeti atau airport ke Resort
 • Sebuah kenderaan sewa jenis Produa Myvi atau Viva (Auto) untuk tempoh 48 jam
 • 2 Tiket untuk aktiviti Island Hopping (3 jam boating tour)
 • Perkhidmatan bantuan panggilan 24 jam / kecemasan

Tempahan Minimum | 2 orang

Berikut adalah cadangan jadual percutian. Anda juga boleh rujuk Lokasi Menarik di Langkawi bagi merancang jadual percutian anda. Pastikan percutian anda berbaloi dengan nilai perbelanjaan anda.

Hari 1 – Transfer in dari airport /jeti- Check in Resort (2.00pm) – Free & Easy .

Hari 2 – 9.00 am pickup dari resort utk Island Hopping- Free & Easy

Hari 3 – Check Out (12.00am) – Transfer out ke Airport /jeti

 

Untuk Tempahan dan maklumat lanjut Hubungi 017 284 3985 (whatsapp)

12 panduan penting sebelum melancong dan bercuti

sea_adventures_headerPercutian atau melancong merupakan aktiviti untuk merehatkan diri dan minda setelah penat bekerja. Untuk melancong mahupun pergi bercuti, anda perlulah melakukan pelbagai perancangan, termasuk persiapan belanjawan agar tidak berlaku pembaziran dan memastikan percutian anda berjalan dengan lancar.

Perancangan kewangan yang rapi dan teliti sangat penting bagi mengelakkan kekusutan fikiran setelah pulang bercuti. Berikut adalah beberapa tip yang boleh diamalkan jika anda merancang untuk melancong atau bercuti, tidak kira di dalam negeri mahupun di luar negara.

 •  Menabung

Mempunyai tabungan yang mencukupi sangat penting untuk bercuti. Jika anda mahu merancang untuk bercuti, mula menabung seawal mungkin. Asingkan duit persiapan percutian ke dalam tabung khas. Disiplinkan diri anda dan terus fokus pada perancangan anda.

 • Pakej promosi

Apabila memilih untuk bercuti di luar negara, pilih negara yang mengadakan promosi pelancongan. Tanya ejen pelancongan tempatan. Selidik terlebih dahulu tempat-tempat menarik di sesebuah negara, supaya percutian anda diisi dengan aktiviti dan pemandangan yang memberikan kepuasan percutian yang maksimum. Biasanya menjelang musim sejuk, negara di Eropah giat mengadakan promosi pelancongan.

 • Perancangan percutian

Sebelum melancong dan bercuti, anda perlu membuat persiapan diri dan minda dengan perancangan yang rapi dan teliti. Tentukan dengan betul negara, kota atau tempat peranginan yang sesuai sepanjang tempoh percutian anda. Buatlah pendaftaran di tempat yang akan anda kunjungi. Untuk menjimatkan tenaga, perbelanjaan dan masa, rancang untuk mengunjungi lokasi menarik berhampiran dalam sehari. Melalui perancangan itu, anda boleh mengetahui jenis pengangkutan ke lokasi pilihan dan bayaran tambang.

 • Bajet semasa bercuti

Sediakan anggaran perbelanjaan harian semasa anda bercuti, termasuk kos penginapan, makan, pengangkutan, dan cenderamata yang akan dibeli. Anggaran perbelanjaan semasa bercuti adalah satu langkah wajib bagi mengawal perbelanjaan anda semasa bercuti, terutama jika anda bercuti di luar negara. Apabila bercuti ke luar negara, anda juga haruslah mengetahui kadar pertukaran wang negara yang ingin dilawati supaya percutian tersebut bersesuaian dengan anggaran perbelanjaan anda. Ini juga penting bagi mengelakkan anda tertipu semasa menukar wang. Mengetahui kadar pertukaran wang asing memudahkan perancangan perbelanjaan, terutama ketika membeli-belah.

 • Tempahan awal

Industri pelancongan banyak bergantung kepada keadaan ekonomi sesebuah negara serta permintaan pelancong tempatan atau asing. Oleh itu, adalah lebih baik jika anda menempah tiket penerbangan atau tiket bas lebih awal, bagi mendapatkan harga yang murah. Tempahan saat akhir adalah sangat mahal dan merugikan terutama ketika musim perayaan dan cuti sekolah. Begitu juga dengan tempahan penginapan. Anda juga haruslah membuat tempahan lebih awal bagi mengelakkan kesesakan atau sebarang masalah semasa percutian anda.

 • Bercuti bersama anak-anak

Jika bercuti bersama anak-anak, pastikan persiapan makanan dan kelengkapan mereka yang lain. Jika tempat yang ingin dituju menyediakan kelengkapan dan makanan yang bersesuaian untuk anak-anak anda, pastikan anda memasukkan keperluan perbelanjaan ini dalam anggaran perbelanjaan percutian anda. Jika anda lebih selesa untuk membawa semua kelengkapan anak-anak anda sendiri semasa bercuti, pastikan anda membawa kelengkapan yang secukupnya dan harus mempersiapkan diri dan minda anda untuk lebihan tenaga dan perhatian yang diperlukan untuk mengawasi bagasi yang banyak. Di sini, perancangan yang rapi juga memainkan peranan yang penting.

 • Peta

Sebaik sahaja anda sampai ke destinasi percutian anda, pastikan anda membeli peta tempat tersebut. Ini akan memudahkan anda untuk merancang jenis pengangkutan yang sesuai untuk pergi melawat tempat-tempat menarik yang telah anda tetapkan sebelumnya.

 • Pengangkutan

Dapatkan maklumat yang mencukupi mengenai tempat atau negara yang ingin dilawati supaya lebih selesa dan mudah bergerak serta merancang aktiviti dan tempat yang bakal dilawati. Pilih pengangkutan yang paling murah serta pemandu pelancong yang tahu mengenai selok-belok kawasan percutian tersebut bagi mengelakkan anda daripada ditipu ataupun tersesat. Apabila anda bercuti di dalam kumpulan atau beramai-ramai, anda digalakkan menggunakan perkhidmatan teksi kerana ia lebih murah berbanding bas atau kereta. Justeru, anggaran perbelanjaan percutian anda dapat diringankan kerana berkongsi dan dibahagikan secara adil beramai-ramai.

 • Sarapan percuma

Manfaatkan sarapan percuma yang disediakan oleh pihak hotel dan makan hingga kenyang. Jika anda bercuti di Eropah, makanan di sana adalah mahal. Dengan memanfaatkan sarapan yang disediakan di hotel, anda boleh mengurangkan lagi perbelanjaan anda.

 • Ole-ole/ buah tangan

Buat penyelidikan di internet atau dalam kalangan rakan atau keluarga yang pernah berkunjung ke tempat percutian yang anda rancangkan. Dapatkan maklumat tentang kawasan yang menjual buah tangan yang murah. Senaraikan juga semua nama ahli keluarga dan rakan supaya anda tidak membeli buah tangan secara berlebihan. Senarai ini membantu anda berbelanja dengan bijak dan secara adil dan saksama. 

 • Dana Kecemasan

Simpan 20 peratus daripada anggaran perbelanjaan percutian anda untuk dana kecemasan. Dana ini amat berguna jika berlakunya sebarang perkara yang tidak disangka seperti jatuh sakit dan memerlukan rawatan hospital. Dana ini juga membantu anda untuk menampung perbelanjaan anda sekiranya anda telah terlebih belanja daripada anggaran perbelanjaan anda.

 • Penggunaan wang tunai

Sebaik mungkin cuba gunakan wang tunai untuk membayar perbelanjaan, terutama apabila bercuti di luar negara. Anda akan dikenakan caj perkhidmatan atau faedah yang tinggi jika menggunakan kad kredit. Rujukan: Puspanita | Kementerian Pelancongan Malaysia

Pakej Rombongan Sekolah ke Langkawi 2014

2 DAYS 1 NIGHT ( Chalet @ Motel )Min. 20 pax

 •  RM110.00 per pax ( adult )
 •  RM100.00 per pax (child 3 – 12 years )

3 DAYS 2 NIGHT ( Chalet @ Motel )Min. 20 pax

 • RM130.00 per pax ( adult )
 • RM120.00 per pax ( child 3 – 12 years )

Packages include :*

 • Stay at chalet or motel ( Pantai Cenang @ Pekan Kuah)-
 • Ferry Ticket 2 way*
 • Return transfer from jetty to chalet ( 2 way )*
 • Bus – 1 day island tour at interesting places in Langkawi ( 9.00 am – 7.00 pm)

2 DAYS 1 NIGHT ( Resort @ Hotel )Min. 20 pax

 •  RM140.00 per pax ( adult )
 • RM130.00 per pax ( child 3 – 12 years )

3 DAYS 2 NIGHT ( Resort @ Hotel )Min. 20 pax

 • RM180.00 per pax ( adult )
 • RM170.00 per pax ( child 3 – 12 years )

Packages include :*

 • Stay at Resort @ Hotel ( Pantai Cenang @ Pekan Kuah )*
 • Breakfast at hotel @ resort only* Ferry Ticket 2 way*
 • Return transfer from jetty to chalet ( 2 way )*
 • Bus – 1 day island tour at interesting places in Langkawi ( 9.00 am – 7.00 pm)*

Peak seasPon = surcharge 30% from price.

7 Tips jadikan bulan madu lebih romantis

Berikut adalah tips agar bulan madu Anda menjadi lebih romantis dan menakjubkan :

1. Memberi kejutan

Ini bisa menjadi cara terbaik untuk membuat pasangan Anda merasa kagum dan makin cinta pada Anda. Beri kejutan kecil untuknya yang sekiranya mampu membuatnya merasa tersentuh. Sebagai contoh, Anda bisa membuatkannya makanan kesukaannya atau memberi sesuatu yang sangat disukainya.

2. Jalan-jalan malam

Anda bisa menghabiskan waktu Anda bersama pasangan dengan berjalan berpegangan tangan di malam hari. Terutama jika Anda sedang berbulan madu di pantai. Ini bisa menjadi cara terbaik untuk menikmati senja paling romantis bersama pasangan.

3. Makan malam romantis

Makan malam romantis bisa membuat momen bulan madu Anda jadi lebih menakjubkan. Anda bisa memesan makanan di restoran favorit pasangan Anda atau memasak sendiri untuknya.

4. Trekking

Trekking terdengar sedikit melelahkan, namun jika itu dilakukan bersama pasangan pasti akan lebih mengasyikkan. Terutama bagi Anda yang suka naik gunung dan berpetualang di alam.

5. Sedikit “nakal”

Menggoda pasangan dengan memakai pakaian minim yang mengundang tampaknya bisa menjadi ide seru untuk bulan madu Anda. Anda bisa membuatnya terpesona sekaligus tergila-gila pada Anda.

6. Bunga

Pria bisa memberikan sebuah rangkaian bunga yang cantik untuk wanita dan membuatnya merasa tersentuh. Atau, Anda bisa menghias kamar tidur Anda dengan bunga-bunga cantik yang disukai pasangan Anda.

7. Surat cinta

Ini mungkin terdengar sangat kuno. Namun, cara kuno ini sangat efektif untuk menyentuh hati pasangan Anda. Buat dia merasa kagum sekaligus terpesona dengan kejutan kecil dari Anda.

Inilah tujuh cara agar bulan madu Anda menjadi lebih romantis. Selamat mencoba!

Langkawi Holiday Package for 2 person

original

Langkawi Holidays  Package 3D2N

RM 600.00 for 2 person. (special Offer for limited time)

 • 2 Night accommodation at selected hotel or resort ( Sandy Beach Resort/Malie Best Pantai Cenang )
 • Staying One room for 2 person
 • Daily breakfast for 2 person at hotel or resort
 • 1 Unit car rental self-drive for 48 hours (viva or myvi)
 • Return transfer from airport or jetty
 • Free 2 ticket cable car
 • Island excursion & eagle feeding by boat (3 hour)

For more information please call, sms or whatsapp :  012-260 3069

email :  langkawibackpackers@gmail.com

Tips Bercuti Dengan Kos Murah

Pergi bercuti bermakna perlu ada bajet yang mencukupi. Apatah lagi bila ada beberapa orang anak yang masih kecil. Keinginan pergi bercuti kadang kala terhenti bila memikirkan kosnya yang banyak.
Bagaimana hendak pergi bercuti dengan kos yang minimum? Ikuti tip-tip yang disediakan untuk anda.

Buat Perancangan Awal
Rancang percutian keluarga lebih awal, sekurang-kurangnya tiga atau empat bulan lebih awal daripada tarikh ingin bercuti. Ia untuk memastikan anda cukup masa memilih destinasi, tempat penginapan dan pengangkutan yang sesuai dan menjimatkan.

Tentang kewangan, peruntukan sejumlah wang untuk aktiviti tersebut setiap bulan. Misalnya, ketepikan dua atau tiga ratus setiap bulan. Pasti bila tiba masanya, wang tidak lagi jadi masalah.

Continue reading

Langkawi Honeymoon Package B101

 

Langkawi Honeymoon Package 3D2N | B101

Price : RM 999.00 for 2 person.

 • 2 Night accommodation at selected hotel or resort ( Sandy Beach Resort Pantai Cenang )
 • Staying One room for 2 person
 • Daily breakfast for 2 person by resort
 • Complimentary gift /Roses for Lady
 • Romantic Candle Light Dinner (Beach side)
 • 1 Unit car rental self-drive for 48 hours (viva or myvi)
 • Return transfer from airport or jetty
 • Island excursion & eagle feeding by boat (4 hour)

For more information please call 017-2849385

email :  langkawibackpackers@gmail.com

Kereta Sewa di Langkawi

Salain pakej percutian ke Pulau Langkawi kami juga menyediakan khidmat kereta sewa di Langkawi. Kereta sewa ini anda boleh pandu sendiri kemana saja yang anda hajati. Kami mempunyai pelbagai jenis dan jenama dari yang jenis kecil seperti kancil, viva dan myvi atau jenis sederhana seperti wira, saga, vios, honda civic atau pun jenis MPV seperti Nissan Serena, Inova dan pelbagai jenis lagi.

Untuk memudahkan lagi pelanggan, kami mempunyai kaunter di Langkawi Airport dan Juga di Jetty Kuah untuk mereka yang menaiki Ferry Ke Langkawi. Dengan adanya kaunter ini anda boleh terus mengambil kereta sebaik saja sampai mahupun memulangkan semula di airport sewaktu mahu pulang.

Sudah semestinya harga kereta sewa kami diantara harga yang terendah dan paling menarik di Langkawi. Untuk maklumat lanjut anda boleh lihak harga kereta sewa kami disini.

Dataran Helang Langkawi

Dataran Helang

Dataran Helang merupakan mercu tanda Langkawi dan juga merupakan tugu tumpuan pelancong yang terkemuka di pulau Langkawi, Malaysia. Ia merupakan patung helang setinggi 12 meter yang menggambarkan helang yang dari mana Langkawi mendapat namanya. Kedudukan patung helang gergasi ini terletak bersebelahan dengan pelantar jeti Kuah, dengan sayap berkepak sedia untuk menyusur keudara menjadikannya satu pemandangan yang mengkagumkan bagi para pelancong sedia untuk mendarat di pulau ini.

Rakyat tempatan mencatatkan helang sebagai satu simbol di mana nama langkawi berasal “Lang” adalah sama atau dikata singkatan “helang” manakala “kawi” bermaksud perang merah di zaman Melayu purba.

Pada malam, seluruh dataran diterangkan dengan lampu. Dari laut, panorama adalah menakjubkan. Suasana malam sungguh menggasyikkan dengan cahaya lampu daripada kapal yang berlabuh.